Tifinagh workshop

To 20.10.2016 klo 18.00 – 20.00, Caisan Aulagalleria, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Tifinagh on amazigh’ien (berberit) käyttämä aakkosisto, joka on yksi maailman vanhimmista ja on edelleen käytössä koko Pohjois-Afrikan ja Sahelin alueella. Tifinagh on kirjoitusjärjestelmä, jota käytetään tamazight- ja tamasheq-kielien kirjoittamiseen. Vaikka kyseessä on Pohjois-Afrikan alkuperäisväestön oma kieli on sitä pidetty aina vähemmistökielenä ja vasta viime aikoina se on alkanut saada virallista tunnustusta, pitkien ponnistelujen tuloksena.

Workshopissa tutustutaan tifinagh-merkistöön, sen historiaan ja harjoitellaan sen kirjoittamista. Illan aikana myös amazigh’it ja heidän historiansa tulevat tutuksi.

Workshop on ilmainen, mutta osallistujien määrä on rajoitettu. Ilmoittauduthan etukäteen alla olevalla lomakkeella. Tervetuloa!

Järj. Afous-Afous ry ja Caisa

 

Thu 20.10.2016 at 18.00 – 20.00, Caisan Aulagalleria, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Tifinagh is the alphabet used by the Amazigh (Berbers) and is used to write both Tamazight and Tamasheq. It is one of the oldest alphabets in the world and is still in use in the whole North Africa and the Sahel. Even though the Tamazigh and Tamasheq are the languages of the indigenous people have they been always considered as a minority language and only during the very recent times has the Tamazigh started to gain official recognition.

This workshop introduces the Tifinagh alphabet and its history. Participants get to practice how to write it.

The workshop is free of charge, but the amount of participants is limited. Please register your participation with the form below. Welcome!

Org. Afous-Afous ry and Caisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s