Valokuvanäyttely Libyan tuaregeista – Photo exhibition of the Tuareg in Libya

Aavikko elää ja hengittää kätkien sisälleen ainutlaatuisen kulttuurin

Afous-Afous ry yhdessä Caisan kanssa järjestää lokakuussa Hussein Suleimanin valokuvanäyttelyn ”Aavikon kätketty kauneus – Tihoussay n tenere ta yfart”.

Valokuvanäyttely tarjoaa ennennäkemättömän mahdollisuuden nähdä sisältä käsin tuaregien elämää, jota aikaisemmin on kuvattu vain länsimaisen linssin läpi. Kuvissä näkyvät aavikon arki ja juhla, joista heijastuu tuaregien vahva identiteetti ja kulttuurin kauneus.

Ensimmäistä kertaa Suomessa on mahdollisuus nähdä tuaregvalokuvaajan töitä. Hussein Suleiman on nuori libyalainen valokuvaaja, jonka kuvat ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä koko Euroopassa.

Näyttelyllä pyrimme myös tuomaan esiin Libyan tämänhetkistä tilannetta amazighväestön näkökulmasta antamalla äänen paikalliselle taiteilijalle. Libyan tuaregit asuvat aavikolla maan eteläosissa ja heidän elinolosuhteensa ovat erittäin haastavat sekä ilmastollisesti että poliittisesti.

Näyttelyn aikana järjestämme kolmena iltana oheisohjelmaa. Luvassa mm. keskustelua naisen asemasta tuaregyhteisössä, tifinagh-työpaja ja tuaregillanvietto Saharan tyyliin musiikin ja aavikkoteen parissa.

Esillä myös miniatyyrikokoinen nahkateltta esineistöineen ja perinteisiä hopeakoruja.

Näyttely sijaitsee Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 ja sen kesto on pe 7.10.2016 klo 09.00 – to 27.10.2016 klo 18.00.

Näyttelyn avajaiset ovat 6.10. | 18–20

Tervetuloa!

 

The desert is alive and breathing, concealing an unique culture

Afous-Afous ry together with Caisa is organizing in October a photography exhibition ”The hidden beauty of the desert – Tihoussay n tenere ta yfart”. 

The photography exhibition of Hussein Suleiman offers an unforeseen opportunity to see the life of the Tuareg from the inside, instead of viewing it throught the Western lens. The photos, that reflect the strong identity and the beauty of the Tuareg culture, reveal the everyday life and the festivities in the desert

For the first time ever a Tuareg photographer’s work is shown in Finland. Hussein Suleiman is a young, promising photographer from the Libyan desert and his photos will now have their premiere in Europe. 

With this exhibition we aim also to bring forth the current situation of the Amazigh in Libya, by giving a voice to a local artist. Libya’s Tuareg live in the southern parts of the country and their living conditions are extremely harsh, both climatically and politically.

Attached to the exhibition we will organize three events. During these events there will be a chance to participate in a discussion about the special status of the Tuareg women in their society, a Tifinagh workshop and a Tuareg evening “Sahara style”, including music and some desert tea.

On display also a miniature size leather tent with its interior as well as some traditional silver jewelry. 

The exhibition is in the Cultural Center Caisa in Helsinki, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 and its duration is from Fri 7.10.2016 klo 09.00 to Thu 27.10.2016 klo 18.00.

Exhibition opening is on 6.10. | 18–20

Welcome!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s