2017

Tammikuussa 2017 järjestimme yhteistyössä Kulttuurikeskus Caisan ja Kohtaamiskahvilan kanssa Yennayer-juhlan 11.1.2017 Caisassa. Tällä kertaa vieraita saapui paikalle 205 kpl, edustaen montaa eri kansalaisuutta ja maanosaa. Kunniavieraanamme oli Algerian Suomen suurlähettiläs, Her Excellency Nawal Settouti. Tilaisuuden avasi Caisan johtajatar Cátia Suomalainen Pedrosa, jonka jälkeen Emeritusprofessori Tuomo Melasuo luennoi Amazighien historiasta ja kulttuurista. Musiikkiannista pitivät huolen Belaid Branis (Algeria), joka matkusti juhlaa varten Ranskasta, Ausman (Libya), Med Hamiti (Algeria), Adel Mekhane (Algeria), Ali Haythem (Irak), Mohamed Rahem (Irak) ja Wathiq Jalil (Irak). Tarjolla oli kaikille vieraille perinteistä couscousta ja Kohtaamiskahvilan puolesta hedelmiä, snacksejä, kahvia, teetä ja virvokkeita. Afous-Afousilla oli juhlassa myös oma ständi, jossa toimme esille tuaregien kädentöitä ja kulttuuria.

 

Vuosikokous järjestettiin 23.4. Sähkötalon kahvilassa.

Toukokuussa oli vuorossa jo perinteeksi muodostunut Maailma Kylässä-festivaali. Ständimme herätti paljon huomiota ja sillä vieraili huomattava määrä ihmisiä. Tunnelma oli hieno, ihmiset iloisia ja ilmakin oli ihan ok. 🙂

Afous-Afous ry:n ständi Maailma Kylässä-festivaaleilla 2017

 

Kesäkuussa osallistuimme myös Siemenpuusäätiön järjestämään keskustelutilaisuuteen, joka käsitteli Malin ja erityisesti Pohjois-Malin tilannetta. Mukana oli Siemenpuusäätiön lisäksi Länsi-Afrikan Roaming Ambassador Seija Toro, Tampereen yliopiston migration-tutkija, Karim Maïche ja Malissa järjestötöissä olleita. Keskustelun tarkoitus oli vaihtaa tietoa ja löytää eri näkökulmia. Keskustelu jatkui hieman pienemmällä kokoonpanolla syyskuussa, jolloin Siemenpuusäätiöllä oli vieraanaan Mali Folke Centerin perustaja Ibrahim Togola.

Heinäkuussa lahjoitimme kaksi syksyn 2016 näyttelyssä ollutta Hussein Suleimanin valokuvaprinttiä hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jossa kerättiin rahaa Yhdysvalloissa huostaanotettujen azawakhien eläinlääkäri- ja matkakustannuksiin. Koimme asian omaksemme, koska azawakhit ovat nimenomaan tuaregien oma vinttikoirarotu. Ensimmäinen kuvista ”Adad” matkusti Yhdysvaltoihin ja toinen ”Titawen” Kanadaan.

Elokuussa osallistuimme Anna Lindh Foundation Network kokoukseen.

Marraskuussa nautimme Tinariwenin konsertista Tavastia-klubilla.

Tinariwen Tavastialla

 

Joulukuussa osallistuimme Käpylän ja Karjalohjan Joulumyyjäisiin.

Käpylän joulumyyjäiset