Korut – Jewellery – Bijoux

Kaikki yhdistyksen korut nyt nähtävillä Kulttuurikeskus Caisassa koko lokakuun ajan!

Nyt myynnissä myös Caravane du Coeur-projektia varten koruja ja muita kädentöitä täällä!

Yhdistyksemme myy todella laadukkaita, nigeriläisten hopeaseppien valmistamia tuaregien hopeakoruja. Hopeakorut on valmistettu Elhadji Koumaman korupajassa Nigerissä ja ne tehdään alusta alkaen käsin, perinteisin menetelmin, työvälineinä alasin, vasara, ruuvimeisseli ja tuli.

ousman
Ousman valmistamassa Agadezin ristejä ©Hanna Yikona

Yhdistyksemme myymistä koruista saadut rahat menevät suoraan hopeaseppien perheiden elättämiseen, Afous-Afous ry vähentää summasta ainoastaan yhdistykselle aiheutuneet kulut. Ostamalla korun tuet ikivanhaa käsityöperinnettä ja Nigerin tuareghopeaseppien perheiden elinkeinoa.

saleh2
Saleh kaivertaa ebenpuusta ja hopeasta tehtyjä korvakoruja ©Hanna Yikona

Myynnissä olevat hopeakorut

Alta löydät kaikki yhdistyksemme myynnissä olevat hopeakorut. Boutique-sivulta löytyy yhteydenottolomake, jonka avulla voit tiedustella koruja. Annamme mielellämme lisätietoa ja esim. mittoja. Korut voi maksaa verkkopankin kautta yhdistyksemme tilille ja toimitamme niitä joko postitse kirjattuna kirjeenä tai tuomme itse Helsingin keskustaan. Postikulut lisätään korun hintaan.

Croix d’Agadez – Agadezin risti

Suurin osa Nigerin tuaregeista asuu Pohjois-Nigerissä, Saharan alueella ja Agadez on tämän suuren alueen pääkaupunki. Agadez on ammoisista ajoista toiminut ”tien risteyksenä” eli karavaanien kohtauspaikkana, jossa on vaihdettu ja myyty niiden tuomaa tavaraa: mm. taateleita ja suolaa Bilmasta, teetä ja indigokangasta Pohjois-Nigeriasta. Agadezin ristejä on kaikenkaikkiaan 21 erilaista (22 jos mukaan luetaan uusi Mano Dayakin risti), joista jokainen edustaa eri aluetta Pohjois-Nigerissä. Vanhan tarinan mukaan Agadezin risti koostuu kahdesta tifinagh-aakkosiston kirjaimesta: + ja Ο (T ja R), jotka yhdessä muodostavat tamasheqin sanan tara eli rakkaus.

Korvakorut In Gall ristillä 30€/pari

Korvakorut ovat hopeaa ja sinistä lasia. Muoto on In Gall-alueen risti.

Korvakorut MYYTY / Ear rings SOLD

dav
In Gall korvakorut

Aïr-vuoriston risti 50€/kpl

Näitä riipuksiä käyttävät sekä miehet että naiset. Tämä risti edustaa Aïr-vuoriston aluetta. Risti on hopeaa ja mustat helmet ovat onyxia, joiden välissä pitkiä hopeahelmiä.

dav
Croix d’Aïr
dav
Croix d’Aïr

Bilman risti 50€/kpl

Tämä risti edustaa itäistä Bilman aluetta, josta tulevat kuuluisat, todella hyvät taatelit. Risti on hopeaa ja mustat helmet ovat onyxia. Mustien hemien välissä pitkiä hopeahelmiä.

dav
Croix de Bilma
dav
Croix de Bilma

In Abangaret risti 50€/kpl

Tämä on In Abangaret-alueen risti. Koru on tehty hopeasta ja mustista onyxhelmistä.

dav
Croix d’In Abangaret
dav
Croix d’In Abangaret

Tilyan risti 50€/kpl

Tilya-alueen risti. Risti on hopeaa ja mustat helmet ovat onyxia, joiden välissä pitkiä hopeahelmiä.

dav
Croix de Tilya
dav
Croix de Tilya

Timian risti 65€/kpl

Tämä risti edustaa todella kaunista keidasaluetta nimeltä Timia. Riipus on muita myynnissä olevia Agadezin ristejä huomattavasti isompi, lähemmäs 7cm korkea ja siinä näkyvät mustat raidat ovat hopean väliin upotettua ebenpuuta. Mustat helmet ovat onyxia ja niiden väleissä on sekä pyöreitä että pitkiä hopeahelmiä.

Timian risti MYYTY / Croix de Timia SOLD

dav
Croix de Timia
dav
Croix de Timia

Sormukset 55€/kpl

Sormuksia löytyy kolme kappaletta. Molemmissa reunimmaisissa on sisällä muutama Saharan hiekanjyvä, joiden helinän ajatellaan karkoittavan pahat heget pois. Mustat raidat ovat hopean väliin upotettuja ebenpuun liuskoja. Keskimmäinen sormus on suurin ja sen keskellä on musta akaatti.

Kaikki sormukset MYYTY / All the rings SOLD

dav
Sormukset

Rannerenkaat 55€/kpl

Rannerenkaita löytyy kolmea eri mallia, kahta erilaista kulmikasta ja yhtä pyöreää. Rannekoruja on hieman eri kokoisia, mutta kovin paksuihin ranteisiin ne eivät valitettavasti mene.

dav
Rannekoru kolmio
dav
Rannekoru pyöreä
dav
Rannekoru kulmikas

Chatchat kaulakoru, värikäs 50€/kpl

Chatchat on hyvin perinteinen Nigerin tuaregnaisten käyttämä kaulakoru. Chatchat on usein ensimmäinen arvokkaampi koru, jonka nuori tyttö saa. Värikkäässä kaulakorussa on hopeakolmioiden välissä värillisiä lasikolmioita. Värikkäitä on saatavana on punaisena, keltaisena tai sinisenä. Mustat helmet ovat kaikissa koruissa onyxia.

Keltainen ja sininen chatchat MYYTY / Yellow and blue chatchat SOLD

dav
Värikäs chatchat
dav
Yksityiskohta, värikäs chatchat

Hopeinen chatchat 55€/kpl

Kaikki chatchatit myyty / All chatchats are sold

Tässä mallissa on pelkästään kaiverrettuja hopeakolmioita ja mustia onyxhelmiä.

dav
Chatchat
dav
Yksityiskohta, chatchat

Koristeellisempi chatchat 65€/kpl

MYYTY / SOLD

Tämä chatchat malli on jo huomattavasti näyttävämpi. Jokaisen ”terälehden”keskellä on pieni, liikkuva osio. Korussa on ikäänkuin saranoita. Mustat helmet ovat onyxia, muuten koru on hopeaa.

dav
Koristeellinen chatchat
dav
Yksityiskohta, koristeellinen chatchat

Puolikuuriipus 75€/kpl

Tässä riipuksessa on myös ”sarana” jonka ansiosta koru elää ja liikkuu kauniisti. Jokainen koru on oma yksilönsä ja kaikissa on erilainen kaiverrus. Mustat helmet ovat onyxia ja niiden väleissä on pitkiä ja pyöreitä hopeahelmiä.

dav
Riipukset saranalla
dav
Saranariipukset

Pyöreä riipus nahkanauhassa 90€/kpl

Riipus on upeasti kaiverrettu, läpimitaltaan noin 5cm ja roikkuu viiden nahkanauhan rykelmässä.

dav
Pyöreä riipus nahkanauhassa
dav
Pyöreä riipus

Akaattiriipukset 120€/kpl

Perinteen mukaan punaisen akaatin on ajateltu suojelevan kantajaansa kaikelta pahalta. Riipuksessa on punaisen akaatin lisäksi hopeaa ja onyxhelmiä. Jokainen koru on oma yksilönsä. Akaattien läpimitta on noin 3,5cm.

Keskimmäinen akaattiriipus VARATTU / The pendant in the center is RESERVED

dav
Akaattikaulakorut
dav
Akaatit