Toimintamme – Our activity – Notre activité 2016

Vuosi alkoi kaikille avoimilla Yennayer-uudenvuoden juhlilla Kulttuurikeskus Caisassa, jossa juhlistimme vuoden 2966 alkua.

We started the year with a Yennayer party in the Cultural Center Caisa, celebrating the start of the year 2966.

Nous avions commencé l’année avec une fête d’Yennayer dans le Centre Culturel Caisa, célébrant le début de l’année 2966.

yennayer
Yennayer 2966

Huhtikuussa yhdistyksemme osallistui Suomen Rauhanpuolustajien Rauhan Puolesta-lehden Azawad-artikkelin kirjoittamiseen ja haastatteli azawadilaista tuaregaktivistia artikkeliin. Artikkelin yhteydessä oli myös pieni esittely yhdistyksestämme.

Toukokuussa kutsuimme kahden viikon Suomen vierailulle MNLA:n entisen Euroopan edustajan Moussa Ag Assarid:in. Hän on kirjailija ja Saharan & Sahelin alueen asiantuntija, sekä Azawad-aktivisti. Heti saapumisensa jälkeen Moussa Ag Assarid osallistui yhdistyksemme puheenjohtajan kanssa 18.-19.5. Helsingin Yliopistolla järjestettyyn Historijoitsijat Ilman Rajoja-konferenssiin. 21.5. vieraamme piti luennon Tampereen sosiaalifoorumissa, jossa järjestäjinä olivat Suomen Rauhanpuolustajat, Sadankomitea ja Afous-Afous ry. Seuraavalla viikolla Moussa Ag Assarid puhui Kulttuurikeskus Caisassa aiheesta ”Azawad Malin ja terroristien välissä” ja Maailma kylässä-festivaaleilla yhdistyksemme tuottamassa asiaohjelmassa Azawadin historiasta ja nykytilanteesta otsikolla ”Unohdettu Azawad odottaa yhä oikeutta”. Moussa Ag Assarid tapasi Suomessa myös Pekka Haaviston ja vieraili Martti Ahtisaaren CMI:ssa. Vieraamme haastattelu ilmestyy kesäkuun Rauhan Puolesta-lehdessä.

mde
Moussa Ag Assarid puhumassa Tampereen sosiaalifoorumin tilaisuudessa. Tulkkina Tanja Ranta.

Maailma kylässä-festivaaleilla saimme nauttia Bombinon, nigeriläisen tuaregkitaristin, loistavasta keikasta. Aurinko tuli esiin juuri ennen Bombinon esitystä ja tunnelma oli erittäin lämmin.


© Hanna Yikona

Lokakuussa järjestämme Kulttuurikeskus Caisassa valokuvanäyttelyn, jossa ensimmäistä kertaa Suomessa on esillä tuaregvalokuvaajan töitä. Valokuvaaja on Hussein Suleiman Libyan aavikolta, Ghat-nimisestä kaupungista. Tämä on Hussein Suleimanin ensimmäinen näyttely.

Pienet linnut ovat laulaneet, että näkisimme Suomessa elokuussa Mdou Moctarin, Nigerin Agadezista kotoisin olevan tuaregmuusikon. Tästä lisää pian…

Under translation…

Sous traduction…

Mainokset